Pripreme uoči Wimbledona
7

Teniserka koja je napadala Đokovića sada se smije s njim, zaboravila šta je govorila ranije

H. H.
Marta Kostjuk sa Novakom Đokovićem i njegovim timom (Foto: Screenshot)
Marta Kostjuk sa Novakom Đokovićem i njegovim timom (Foto: Screenshot)
Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk (20) koja je u prošlosti kritikovala Novaka Đokovića i njegovog oca Srđana, družila se sa najboljim teniserom svijeta uoči početka Wimbledona.
Na zvaničnom Instagram profilu Wimbledona objavljen je i njihov zajednički snimak na kojem je prikazano kako se Marta dodaje loptom sa Novakom, Goranom Ivaniševićem, Miljanom Amanovićem i Marcom Panichijem.

Svi su bili izuzetno raspoloženi, iako mediji u Srbiji podsjećaju da je Ukrajinka samo prije nekoliko mjeseci bila oštra prema Đokoviću.

"Moraju kolege da shvate šta se dešava u Ukrajini, pogledjate šta su rekli Novak i Rafa, kako da dobijete podršku poslije takvih izjava", rekla je Kostjuk.

Također, Na Australian Openu je spominjala i Srđana Đokovića koji je snimljen sa navjačima koji su držali rusku zastavu.

"Ne znam kakava su pravila, ali to ne smije da bude dozvoljeno. Šta god da kažem, mrzit će me do kraja života, posebno veoma agresivni Novakovi navijači. Ljudi već to znaju, ne svi, ali mnogo Đokovićevih navijača je veoma agresivno i to sam sama iskusila", kazala je Kostjuk tada, a na nedavnom završenom Roland Garrossu odbila je da pruži ruku Arini Sabalenki (Belorusija).

Zanimljivo, u jednom od ranijih intervjua pričala da je maštala da postane Novakova supruga.

"Tokom odrastanja nisam imala idole, voljela sam da gledam Novaka. Do devete godine mislila sam da će biti moj muž. Doduše, u teniskom smislu nemamo isti stil", ispričala je Marta.