Sport i politika
45

Đoković se fotografisao s teniserkom od koje mnogi "bježe", srdačno je zagrlio

H. H.
Novak Đoković i Arina Sabalenka (Foto: Instagram)
Novak Đoković i Arina Sabalenka (Foto: Instagram)
Novak Đoković doputovao je u London gdje se sprema za predstojeći Wimbledon, a u teretani je sreo Bjelorusku teniserku Arinu Sabalenku i tom prilikom se fotografisao s njom.
To svakako ne bi bilo ništa čudno, da nije riječ o teniserki koja je često na udaru javnosti, ali i kolega i kolegica zbog svoje nacionalnosti, a sve zbog rata u Ukrajini i bjeloruske podrške Rusiji.

Bjeloruski teniseri i teniserke se zbog takve politike njihove države takmiče bez istaknute nacionalne zastave, a prošle godine im je bilo zabranjeno učešće na Wimbledonu.

Iako je već javno osudila rusku agresiju na Ukrajinu i bjelorusku pomoć u tome, Sabalenka nije nailazila na mnogo razumijevanja među kolegicama, posebno onim iz Ukrajine, koje se nakon mečeva nisu htjele pozdravljati s njom.

Međutim, Novak Đoković je više nego srdačno pristao na fotofrafiju sa Sabalenkom i tom prilikom je zagrlio.

"Dvadeset četiri Grand Slam titule na jednoj slici", napisala je Sabalenka, aludirajući na to da ima jednu, a Novak rekordnih 23.

"Pogodite koliko od tih titula je moje?", dodala je, nakon čega su se nizali komentari:

"Dvoje najboljih", "Novi miks-dubl na Wimbledonu?", "Titule Australian Opena na jednoj slici", "Srbija i Bjelorusija..."

Podsjetimo, Sabalenka je početkom godine trijumfovala na Australian Openu i prvi put u karijeri osvojila Grand Slam turnir.