Imaju dvoje djece
9

Supruga bivše najbolje teniserke svijeta osuđena na četiri mjeseca zatvora jer ju je maltretirala

H. H.
Amélie Mauresmo (Foto: Twitter)
Amélie Mauresmo (Foto: Twitter)
Bivša partnerka čuvene fracnuske teniserke Amélie Mauresmo, koja je trenutno u brakorazvodnom postupku, osuđena je na četiri mjeseca zatvora pred sudom u fracnuskom Bayonneu.

Nekadašnja najbolja teniserka svijeta podnijela je građansku tužbu zbog moralnog uznemiravanja i maltretiranja, te je dobila slučaj protiv Marie-Bénédicte Hurel.

Sud u Bayonneu donio je svoju odluku u utorak, tri sedmice nakon suđenja iza zatvorenih vrata pred krivičnim vijećem. Dok je tužilaštvo tražilo deset mjeseci zatvora, supruga slavne teniserke proglašena je krivom i osuđena na četiri mjeseca zatvora.

Mariji-Bénédicte Hurel, koja je prošlog septembra stavljena u policijski pritvor također je zabranjeno da se približava sadašnjoj direktorici Roland Garros turnira.

Ona mora da plati i jedan euto odštete, a njen advokat je najavio žalbu na ovu presudu.

Inače, njih dvije su bile skupa od 2014. godine, a vjenčale su se 2021. Mauresmo tvrdi da je bila maltretirana od njihovog prekida 2023. godine, te su joj od tada "ponižavanje, ucjene, uvrede", postalli svakodnevnica.

Mauresmo je tokom karijere osvojila dvije velike titule u pojedinačnoj konkurenciji 2006. na Australian Openu i Wimbledonu, a također je osvojila srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na Ljetnim olimpijskim igrama 2004. u Atini.

U Međunarodnu tenisku kuću slavnih primljena je 2015., a 2021. godine imenovana je za direktoricu Ronald Garrosa.