Isti problemi
58

Sudija koji je nervirao Džumhura izluđivao je i Nadala

Piše: D. B.
Teniski sudija Carlos Bernardes, koji je sudio meč 1. kola ATP turnira u Meksiku između Damira Džumhura i Japanca Tara Daniela te svojim odlukama razbjesnio bh. tenisera, također je ranije zadavao glavobolje i Špancu Rafaelu Nadalu.

Posjetimo, Džumhur je dobio Daniela rezultatom 2:1 iako je imao velike zamjerke na Bernardesove odluke pri dosuđivanju poena i auta. Teniser i sudija su vodili žučne rasprave tokom cijelog meča, a Džumhur je u jednom trenutku prvo bacio reket, a onda i peškir. Također, požalio se zvaničnicima turnira, a potom je u nevjerici upućivao komentare svom timu. Ipak, na kraju je uspio zadržati koncentraciju te pobijediti protivnika i proći u 2. kolo.

Velike zamjerke na Bernardesovo suđenje je u prošlosti imao i Nadal koji je također bio nezadovoljan odlukama brazilskog sudije. Španac se također žalio i organizatorima.

Treba reći da Nadal nije samo jednom imao problem s Bernardesovim suđenjem, nego se to događalo više puta. Sudija je slavnog tenisera dovodio do ludila na njegovim mečevima pa je Nadal tražio da mu Bernardes ne sudi na French Openu.