Treća uzastopna titula
53

Stručnjaci: Novak Đoković je istinski broj jedan

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Svjetski reket broj jedan Novak Đoković osvojio je danas treću uzastopnu titulu Australian Opena pobjedom nad Britancem Andyjem Murrayom i sportski stručnjaci su saglasni da je Nole vanserijski teniser.

Murray je poveo u prvom setu, ali je svjetski broj jedan uspio da podigne igru i postane prvi teniser, koji je u proteklih 46 godina, tri puta zaredom osvojio trofej Otvorenog prvenstva Australije.

Nekadašnji šestostruki grend slem šampion Nijemac Boris Becker naglasio je da je "danas pobijedio bolji".

"Đoković je dobio drugi set i nakon toga je igru podigao na novi nivo. Bio je agresivniji, više rizikovao i imao je veće šanse. Lekcija koju smo danas naučili je da postoji i još jedan nivo Đokovićeve igre. Podigao je igru i nastavio da je poboljšava. Murray je morao da razmišlja kako da ga zaustavi, može li da popravi svoju igru, koju je zaista poboljšao u proteklih godinu u po", naglasio je Becker.

Becker je prije meča predviđao da će Britanac pobijediti u finalu.

Bivši finalista teniskog turnira u Melbourneu John Lloyd ima samo riječi hvale za Đokovića, koji je vraćao loptice iz "nevjerovatnih pozicija".

Prema njegovim riječima, Novak Đoković je dodao "brzinu" koju Murray jednostavno nije mogao da prati.

Lloyd je istakao da je sve ukazivalo na to da bi prvi reket svijeta mogao da igra još pet sati.

"Svojevremeno Roger Federer je podigao skalu, potom je stigao Nadal, a Đoković je podigao mnogo više", kategoričan je Lloyd.

Nekadašnji vimbldonski šampion Pat Cash izjavio je da je Đokovića skoro nemoguće zaustaviti kada uđe u ritam. "Nažalost, to se desilo Murreyu, koji je trenutno, prema kvalitetu, drugi na svijetu", kaže Cash.

Đoković je do historijske treće uzastopne titule u Melbourneu, a šeste Grand slam titule, došao pobjedom sa 6:7 (2:7), 7:6 (7:3), 6:4, 6:2 u setovima, nakon tri sata i 39 minuta igre.

Đoković se izjednačio po broju titula u Melbournu sa Amerikancem Andreom Agasijem i Švicarcem Rogerom Federerom.