Tokom meča na Australian Openu
19

VIDEO / Štepanek pokazao Đokoviću stražnjicu

Totalsport
Novak Đoković, najbolji svjetski teniser, nemilosrdno gazi sve pred sobom i na ovogodišnjem Australian Openu, Grand Slamu kojeg je osvojio tri puta u karijeri, odnosno, u nizu posljednje dvije godine.

U 3. kolu je i ove godine po mnogima prvi favorit pobijedio vremešnog Čeha Radeka Štepaneka koji je odigrao vrlo dobro i zapravo ponudio vrlo dobar otpor najboljem igraču na svijetu. Slavio je Đoković 6-4, 6-3, 7-5, a možda i najinteresantniji trenutak u meču se dogodio krajem drugog seta, na break-priliku srpskog tenisera.

Štepanek je, po običaju, bio na mreži, ali je jedan volej slabije zahvatio i u velikom luku je loptica padala na Đokovićevu stranu. Štepanek je znao da u tom poenu više nema šanse za njega, pa je okrenuo stražnjicu Đokoviću koji se nije dao omesti već je plasirao udarac za break pored Čeha.

Tokom karijere je Štepanek uvijek volio na ovakav ili sličan način "komunicirati" sa suparnicima ili gledateljima, ali treba i napomenuti kako je u karijeri imao žestoke svađe, pogotovo s jednim drugim srpskim igračem - Jankom Tipsarevićem.

Na kraju meča Štepanek i Đoković su se i više nego prijateljski zagrlili.