Roland Garros
146

Sreća napustila Đokovića, Cecchinato savladao Srbijanca i prošao u polufinale

Piše: K. H.
Trenutak u kojem Novak Đoković urla na publiku zbog buke tokom igre (Foto: EPA-EFE)
Trenutak u kojem Novak Đoković urla na publiku zbog buke tokom igre (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski teniser Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu Roland Garrosa od Talijana Marca Cecchinata (72. ATP) rezultatom 3:1 u setovima.

Prvi set protekao je u poprilično sigurnoj igri oba tenisera u trenucima kada su imali svoj servis, s tim da je Cecchinato u drugom gemu imao dvije break prilike koje nije iskoristio, da bi u četvrtom iskoristio prvu, stigao do vodstva od 3:1, a onda sigurnom igrom na svoj servis dolazi do 1:0 u setovima.

U drugom setu Talijan je napravio odmah break na početku, ali mu je Đoković u četvrtom gemu vratio istom mjerom, a pobjednik je odlučen tek nakon tie-breaka u kojem je Cecchinato bio bolji i rezultatom 7:4 stiže do vodstva od 2:0 u setovima.

Đoković se nakon toga nije predao, već je ubacio u brzinu više, pa tako u četvrtom setu furioznom igrom za 30 minuta dolazi do pobjede od 6:1 u gemovima, odnosno smanjuje na 2:1 u setovima.

Slično kao i u drugom setu, četvrti je također donio poprilično izjednačenu igru s puno dobrih poteza i jednog i drugog tenisera, a pobjednik se dobio tek nakon tie-breaka. U nevjerovatnom tie-breaku, oba tenisera pokazala su pregršt lijepih poteza, a na kraju je Đoković ostao bez sreće, nije iskoristio velike prilike za poravnanje i izgubio je meč.

Ipak, ovaj Roland Garros treba ostaviti izuzetno pozitivan dojam o igri Novaka Đokovića koji je izgleda napokon prevazišao sve povrede i probleme koje je imao i samo je pitanje vremena kada će se vratiti u prepoznatljivu formu.