"Neću im oprostiti"
208

Srđan Đoković: Novak je rastao u vrijeme bombardovanja Srbije i plate od dvije-tri marke

H. H.
Srđan i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Srđan i Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)
Otac prvog tenisera svijeta Srđan Đoković u razgovoru za K1 televiziju govorio je o Novakovom odrastanju u vrijeme bombardovanja Srbije, izjavivši da im to nikad neće oprostiti.

Također, nema dilemu da će do kraja karijere osvojiti još nekoliko Grand Slam titula i izdvojiti se na listi najuspješnijih tenisera svih vremena.

"Teniski je rastao u vrijeme bombardovanja i plate od dvije-tri marke. Nikad im neću oprostiti bombardiranje Srbije. Novak je imao 12 godina, a ogromna bomba je pala u Rakovici i sva su stakla popucala u našem stanu. Popadali smo s kreveta, pobjegli u hodnik i kukali: 'Bože, spasi nas, ne daj nas'. To su traume koje ostaju za cijeli život", kazao je Srđan Đoković, dodavši:

"Osvojit će još najmanje dva Wimbledona i još nekoliko drugih Grand Slamova. Ne trebaš biti stručnjak da bi to zaključio jer Novak će igrati još dvije-tri godine, a to će biti dovoljno", rekao je Srđan Đoković.

Inače, prvi GS nove sezone Australian Open počinje 17. januara u Melbournu, a još uvijek nije poznato da li će na njemu igrati Novak Đoković.

Direktor Australian Opena Craig Tiley potvrdio je da nevakcinisani teniseri i teniserke neće moći nastupiti na predstojećem turniru u Melbourneu, te je zbog toga upitan nastup Đokovića, za kojeg se dugo špekuliše da li se vakcinisao.

U međuvremenu, tiražni dnevni list Herald Sun iz Melbourna prenio je da će Novak najvjerovatnije iskoristiti rupu u zakonu i da u tome navodno ima podršku organizatora prvog Grand Slama. Naime, zdravstveno izuzeće od vakcinacije je drugi način na koji može da se uđe u Australiju bez karantina, a kako piše Herald Sun, Đoković ima osnova da se prijavi za izuzeće.