Dok čeka čudo iz SAD-a
45

Snimak neprimjetnog Đokovića na stadionu postao hit, teška noć na Marakani je iza njega

D. P.
Niko nije obraćao pažnju na slavnog tenisera (Foto: Screenshot)
Niko nije obraćao pažnju na slavnog tenisera (Foto: Screenshot)
Kao veliki navijač Crvene zvezde, Novak Đoković je i sinoć bodrio svoj tim u Ligi prvaka, ali je na kraju bio razočaran konačnim ishodom i ispadanjem u play-off rundi.

Zvezda je sinoć ispustila 2:0 protiv Maccabi Haife i tako se oprostila od grupne faze Lige prvaka. Da bi teška noć na Marakani bila još teža pobrinuo se Milan Pavkov koji je autogolom u posljednjoj minuti izbacio svoj klub.

Među ožalošćenima bio je i jedan od najvećih tenisera svih vremena Novak Đoković koji često boravi na utakmicama svih sportskih sekcija unutar Zvezde, naravno kada mu obaveze to dozvole.

Ono što je privuklo pažnju srbijanskih medija, ali i korisnika Twittera, jeste Đokovićev ulazak na zapadnu tribinu stadiona Rajko Mitić.

Đoković je meč gledao u društvu oca Srđana iz svečane lože zapadne tribine, no gotovo niko ga nije primijetio. Dok je neprimjetni Đoković ulazio, gotovo niko nije gledao u njega i obraćao pažnju, već su svi bili okupirani isključivo nogometom.

To je jedna od rijetkih situacija otkako je postao slavan, a da nije privukao mnogo pažnje svojom pojavom. Srbijanski teniser je bodrio Zvezdu u navijačkoj majici koju je nosio i na nekim ranijim sportskim događajima poput utakmica košarkaške Eurolige.

Podsjetimo, Đoković se i dalje nada čudu koje treba da se dogodi pa da zaigra na US Openu. Posljednji Grand Slam turnir sezone počinje sljedeće sedmice i nada je sve manja iz sata u sat da će vlasti u SAD-u promijeniti svoju odluku za ulazak nevakcinisanih osoba tako da jednog od najboljih tenisera svih vremena sigurno nećemo gledati na US Openu.