Italija protiv Srbije
119

Sinner nakon drame srušio Đokovića, dublovi odlučuju putnika u finale Davis Cupa

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Italijanski teniser Jannik Sinner je u drugom meču polufinalnog para Davis Cupa između Italije i Srbije pobijedio najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića rezultatom 2:1 i tako donio Italijanima izjednačenje rezultata.

Sinner se tako revanširao Srbinu na porazu prethodne sedmice na završnom Mastersu u Torinu i donio vrijedan bod svojoj reprezentaciji u borbi za finale Davis Cupa.

U prvom meču današnjeg polufinala Lorenzo Musetti je poražen od Miomira Kecmanovića sa 2:1 po setovima tako da je Sinner donio izjednačujući bod svojoj reprezentaciji.

Što se tiče samog meča, Sinner je u trećem gemu prvog seta iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 2:1 da bi u petom gemu oduzeo još jedan servis srbijanskom teniseru i poveo sa 4:1. Do kraja je sačuvao svoj servis i osvojio prvi set rezultatom 6:2 te poveo sa 1:0 u setovima.

Đoković je u drugom setu na identičan način uzvratio italijanskom teniseru te osvojio ovaj dio igre rezultatom 6:2 i izjednačio rezultat na 1:1 u setovima. Novak je u četvrtom gemu oduzeo servis Italijanu, a onda i u osmom iskoristio treću set loptu i potvrdio dominaciju u ovoj fazi meča.

U drugom gemu trećeg seta Đoković je imao brejk priliku koju nije iskoristio baš kao i u osmom gemu kada je brejk lopta imala težinu meč lopte te je Sinner izjednačio rezultat na 4:4. Igrao se deseti gem kada je Đoković imao tri vezane brejk lopte, no Sinner je sve tri spasio i došao do izjednačenja rezultata 5:5.

U sljedećem gemu je Sinner došao do prve brejk šanse u trećem setu koju je iskoristio te poveo sa 6:5 nakon čega je iskoristio svoj servis gem i došao do velike pobjede.

Tako će putnika u veliko finale Davis Cupa odlučiti meč parova koji je na rasporedu u toku današnjeg dana.

Rezultat:

Jannik Sinner (Italija) - Novak Đoković (Srbija) 2:1 (6:2, 2:6, 7:5)