Đoković tek sutra
29

Sinner i Alcaraz lako prošli prvo kolo, danas nas čeka pravi spektakl na Roland Garrosu

D. P.
Sinner bez problema u prvom kolu (Foto: EPA-EFE)
Sinner bez problema u prvom kolu (Foto: EPA-EFE)
Drugi Grand Slam turnir u sezoni počeo je jučer, a u prvom kolu nikakvih problema nisu imali dvojica od najveće trojice favorita za titulu na Roland Garrosu, Jannik Sinner i Carlos Alcaraz.

Alcaraz (3. ATP) je još jučer bio na terenu i tu je razbio 107. igrača svijeta Jeffreyja Johna Wolfa iz SAD-a rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:2 i 6:1.

Nikakvih problema nije imao ni drugi veliki favorit za titulu Jannik Sinner, koji je danas rezultatom 3:0 bio bolji od Chrisa Eubanksa. Po setovima je bilo 6:3, 6:3 i 6:4.

Treći od velikih favorita na teren će tek sutra. Novak Đoković, koji u 2024. godini još uvijek nema finale nekog turnira, u prvom kolu Roland Garrosa igrat će protiv domaćeg tenisera Pierre-Huguesa Herberta i tu ima status velikog favorita.

No, Đoković ove godine ne prikazuje ni sjenku onog tenisera koji je iz sezone u sezonu dominirao i vidjet ćemo da li na Roland Garrosu može pronaći formu te otići do samog kraja.

Tokom današnjeg dana čeka nas i pravi spektakl u prvom kolu. Najveći teniser koji je ikada zaigrao na terenima sa zemljanom podlogom Rafael Nadal u prvom kolu igra protiv četvrtog tenisera svijeta Alexandera Zvereva.

Duel Zvereva i Nadala trebao se igrati oko 15 sati, ali su obilne kišne padavine u Parizu napravile probleme organizatorima i sve se pomjerilo. Nema trenutno naznaka kada će se duel igrati.

Naravno, od Nadala ne treba mnogo očekivati zbog fizičkog stanja u kojem se nalazi, ali će ga svakako biti lijepo vidjeti na turniru na kojem drži rekord po broju titula. Nažalost, po svemu sudeći će ovo biti njegov posljednji dolazak na Roland Garros, a da li i posljednji meč, ostaje da se vidi danas.