Tenis
0

Serena Williams osvojila prvi naslov nakon povratka tenisu

Totalsport
Serena Williams (Foto: AFP)
Serena Williams (Foto: AFP)
Američka teniserka Serena Williams osvojila je svoj prvi WTA naslov nakon povratka na terene poslije gotovo jednogodišnje stanke zbog zdravstvenih problema.

Osvajačica 13 Grand Slam naslova pobijedila je u finalu WTA turnira u Stanfordu treću nositeljicu, Francuskinju Marion Bartoli, sa 7-5, 6-1 nakon sata i 22 minute igre. Uzvratila joj je na taj način za poraz u osmini finala ovogodišnjeg Wimbledona i svladala je treći put u četvrtom međusobnom duelu.

Za 29-godišnju Serenu, koja je zbog spomenutih problema pala na 169. mjesto svjetske liste, ovo je 38. naslov u karijeri. Ujedno je prvi put u pojedinačnoj konkurenciji slavila na turniru u Stanfordu koji se igrao na tvrdoj podlozi, uz 721.000 dolara nagradnog fonda.

Serena je, podsjetimo, nakon prošlogodišnjeg Wimbledona porezala stopalo u jednom restoranu u Munchenu. Završila je na operaciji i bila prisiljena završiti sezonu. Ove godine joj je, pak, dijagnosticirana plućna embolija što je dodatno odgodilo njen povratak tenisu koji se napokon dogodio na turniru u Eastbourneu. Igrala je nakon toga i na Wimbledonu, da bi na trećem turniru nakon povratka došla i do naslova.

WTA Stanford, finale:

S. Williams – Bartoli (3) 7-5, 6-1