Nezadovoljna zbog terena
0

Serena Williams kritizirala organizatore Wimbledona

Totalsport
Foto: Wimbledon
Foto: Wimbledon
Braniteljica naslova u Wimbledonu Amerikanka Serena Williams kritički se dotakla organizatora najpoznatijeg teniskog turnira svijeta na press-konferenciji održanoj po završetku njenog meča 2. kola.

Williams je savladala Rumunjku Simonu Halep 3-6, 6-2, 6-1 i izborila 3. kolo, ostavši tako u igri za peti vimbldonski naslov u pojedinačnoj konkurenciji. Iako je izrazila zadovoljstvo činjenicom da se diže u formi sa svakim novim odigranim susretom nakon skoro jednogodišnje pauze, Serena je bila vrlo nezadovoljna činjenicom da je svoj meč 2. kola igrala na terenu broj 2, a ne na centralnom terenu.

"Vole nas stavljati na teren broj 2, mene i Venus, ne znam zbog kojeg razloga. Još uvijek to nisam shvatila. Možda ću jednog dana shvatiti. Stvarno ne znam", rekla je Serena koju smeta što najbolje tenisere svijeta poput Rogera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića nikad ne "premještaju okolo" po vanjskim terenima.

"Zapravo smo Venus i ja osvojile više vimbldonskih naslova nego brojni teniseri, kako pojedinačno, tako i parovima. Na kraju dana ipak mi nije jasno. Oni (organizatori) se neće promijeniti, ne izgleda mi tako".

Odmah nakon takvog komentara osvajačice 13 Grand Slam naslova (u pojedinačnoj konkurenciji) koja je, kao i sestra joj Venus, odigrala meč 1. kola ovogodišnjeg izdanja na centralnom terenu, komentar je dao i glasnogovornik All England Cluba Johnny Perkins:

"Mislim da tu nema nikakve namjere. Raspored je jedna velika kompleksna slagalica. Svi vjerovatno na to gledaju iz svoje perspektive, pa tako i ona naravno ima pravo na svoje mišljenje".