Zanimljiva anegdota
82

Šarapova ispričala kako je upoznala Đokovića: Prvi put me vidio i pozvao na večeru

E. B.
Novak Đoković i Marija Šarapova (Foto: Twitter)
Novak Đoković i Marija Šarapova (Foto: Twitter)
Novak Đoković i Marija Šarapova su veliki prijatelji i druže se kada god imaju priliku.

Đoković je pozvao Šarapovu u svoj Instagram Live u kojem su razgovarali o mnogim temama, a jedna je ipak najviše zanimala javnost.

"Dobila sam zaista mnogo pitanja kako smo se nas dvoje upoznali pa bih to prvo ispričala", rekla je Ruskinja na samom početku razgovora.

"Igrali smo egzibicioni mješoviti dubl meč jedno protiv drugog u La Quinti na Indian Wellsu. Oboje smo bili mladi, ti nisi imao Grand Slam titulu, mislim čak da do tada nisi osvojio nijedan turnir. Sjećam se da si mi rekao: 'Ako te pobijedim, plaćaš večeru'. Pomislila sam: 'OK, ko je ovaj dečko?'. Kad si pobijedio, rekao si 'Idemo večeras u japanski restoran'. Rekla sam ti: 'Jesi li ozbiljan? Stvarno idemo na večeru?'", prisjeća se Marija.

No, to nije bio kraj iznenađenjima.

"Otišli smo na večeru i sjećam se da si odjednom izvadio staru Kodakovu kameru i zamolio konobara da nas fotografiše. U tom trenutku sam pomislila: 'Zar sam ovo uradila? Ponudila sam se za večeru'. I, evo nas gdje smo sad", rekla je Šarapova koja se našalila da je Novak pozvao na večeru jer je bio njen fan.

"Priznaj sada, namjerno si izgubila", našalio se Đoković.