ATP Moskva
0

Safin eliminirao Davidenka!

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bivši prvi teniser svijeta, Rus Marat Safin, ove sezone trebao bi okončati karijeru, ali još uvijek povremeno može igrati na vrhunskoj razini. Dokazao je to pobjedom 4-6, 6-4, 6-2 protiv sunarodnjaka Nikolaja Davidenka u 1. kolu ATP turnira u Moskvi.

Safin je sam u nekoliko navrata isticao da mu je ovo oproštajna sezona na ATP Touru. Iako su mu njegove igre i, pogotovo, njegovi rezultati u većem dijelu sezone ''davali za pravo'' u toj odluci, u zadnje vrijeme se trgnuo. Prije dvije sedmice je na ATP 500 turniru u Pekingu igrao u četvrtfinalu, pritom je svladao Čileanca Fernanda Gonzaleza, a u Moskvi je svladao trostrukog pobjednika Kremlin Cupa. Davidenko je osvajao ovaj turnir 2004., 2006. i 2007. godine, dok je Safin dva puta bio finalist, 2006. i prošle godine.

Davidenko je na azijskoj turneji bio iznimno uspješan, osvojio je dva turnira, Kuala Lumpur i ATP Masters 1000 turnir u Šangaju prošlog tjedna, dok ga je u četvrtfinalu Pekinga zaustavio Marin Čilić. Za očekivati je da je ostanak u Šangaju do kraja turnira, na kojem je pobijedio Novaka Đokovića u polufinalu nakon više od tri sata igre i Rafaela Nadala u finalu, itekako ostavio traga na Davidenku u dvoboju protiv Safina, koji nakon izgubljenog prvog seta, u drugom i trećem Davidenku nije dopustio niti jednu break loptu.

Safin je svladao Davidenka četvrti puta u osmom međusobnom susretu. Zanimljivo da su igrali već treći puta u Moskvi. U finalu 2006. bolji je bio Davidenko, a u četvrtfinalu prošle godine Safin, koji će u 2. kolu igrati protiv još jednog sunarodnjaka, Jevgenija Koroljeva.

  ATP Moskva, 1. kolo:

Safin – Davidenko (1) 4-6, 6-4, 6-2