Zanimljive poveznice
3

Rumunski mediji sigurni: Simona Halep se razvela od milijardera zbog poznatog trenera

H. H.
Patrick Mouratoglou i Simona Halep (Foto: Twitter)
Patrick Mouratoglou i Simona Halep (Foto: Twitter)
Jedna od najljepših teniserki svijeta i dvostruka Grand Slam šampionka Rumunka Simona Halep (30) razvela se se od rumunskog milijardera porijeklom iz Sjeverne Makedonije Tonija Iuruca (42) s kojim je prethodno bila samo godinu u braku, a mediji u njenoj domovini otkrivaju da bi rastanak mogao imati veze s poznatim trenerom Patrickom Mouratoglouom (52).
Rumunski list Cancan tvrdi da otkako je Simona Halep potpisala ugovor sa Patrickom Mouratoglouom (7. aprila 2022.), njen suprug Toni Iuruc nije prisustvovao nijednom meču bivše šampionke Wimbledona.

Također ističu da je na Roland Garosu, koji je bio "katastrofa" jer je Halep izgubila u 2. kolu od malo poznate Kineskinje, Patrick Mouratoglou objavio poruku u kojoj je preuzeo krivicu za neočekivano ispadanje Halep.

Iznenađujuće Halep je stala u odbranu trenera i otpustila menadžerku Virginiju Ružici.

Treći razlog zašto bi Mouratoglou bio krivac za razvod je taj što je Simona Halep nakon svog nastupa na Roland Garosu potpisala menadžerski ugovor sa Šveđankom Ninom Wennerstrom, najboljom Mouratoglouovom saradnicom (bivša teniserka, Wennerstrom je najuticajnija žena u skandinavskom sportu).

Cancan otkriva da, iako je Simona trenirala u nekoliko faza u Mouratoglouovoj akademiji na Azurnoj obali (Biot, 15 km od Nice), Toni Iuruc nikada nije bio sa Simonom Halep na tim treninzima.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Simona Halep je početkom augusta otišla u Sjedinjene Američke Države bez Tonija Iuruca.

Suprug GS šampionke stigao je u New York na nekoliko dana prije US Opena i tek nakon što je Simona Halep napustila Cincinnati (dva dana nakon što je osvojila titulu u Torontu), Rumunka je potvrdila da se razvodi.

Patrick Mouratoglou je francuski teniski trener i sportski komentator grčkog porijekla. Slavu je stekao kao trener Serene Williams s kojom je sarađivao od juna 2012. do 2022., a trenirao je i Marcosa Baghdatisa, Grigora Dimitrova i Stefanosa Tsitsipasa.

Kako je ranije otkriveno, Halep i njen suprug neće dijeliti svoje bogatstvo jer su od početka braka sklopili pakt o tome. Njihovo vjenčanje se održalo prošle godine u Constanci, rodnom mjestu atraktivne teniserke, a prema izvještajima na njemu je bilo prisutno 300 zvanica.

Iuruc je poznati biznismen i vlasnik nekoliko firmi, a porijeklom je iz Sjeverne Makedonije, iako su informacije na internetu o njegovom mjestu rođenja šture i kontradiktorne. Kako su mediji još ranije otkrili, iza sebe je imao dva neuspješna braka i jedno nepriznato dijete.

Rumunka je osvojila 24 naslova u dosadašnjoj karijeri, uključujući i dva Grand Slam naslova na Roland Garrosu 2018. i Wimbledonu 2019. godine. Halep je izgubila u 1. kolu US Opena od Ukrajinke Darije Snigur.