Tenis
1.4k

Roland Garros: Džumhur danas protiv Federera igra meč karijere

Piše: D. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas će u 3. kolu teniskog turnira Roland Garros na centralnom terenu odmjeriti snage s legendarnim švicarskim teniserom Rogerom Federerom.

Džumhur je u prvom kolu igrao protiv Mihaila Južnog, vodio je 2:0 u setovima, a Rus je prije početka trećeg seta predao meč. Naš teniser je u drugom kolu dobio još jednog jakog protivnika Kipranina Marcosa Baghdatisa, kojeg je zahvaljujući sjajnoj igri savladao rezultatom 3:1 u setovima.

S druge strane, Federer je takmičenje na Roland Garrosu započeo pobjedom nad Špancem Alejandrom Fallom, kojeg je dobio 3:0 u setovima. Švicarac je bio siguran i u 2. kolu u kojem je istim rezultatom pobijedio Marcela Granollersa Pujola.

Meč Džumhur - Federer bi trebao početi na centralnom terenu oko 12:30 sati, odmah nakon završetka susreta Cornet - Lučić - Baroni, koji počinje u 11 sati.

Iako je jasno da je Federer favorit u ovom meču, Džumhur je odlučan pružiti snažan otpor svom sportskom idolu. Na predaju ne pomišlja.

"Odrastao sam gledajući Federera i probat ću ga malo namučiti, pa ko zna. Nema predaje dok sudija ne odsvira kraj", kazao je Džumhur za Klix.ba nakon plasmana u treće kolo Roland Garrosa.

Pobjednik ovog meča će igrati protiv boljeg iz duela Gael Monfils - Pablo Cuevas.