Osmina finala
0

Roland Garros: Cibulkova izbacila Azarenku, Errani Kuznjecovu

Totalsport
Dominika Cibulkova (Foto: AFP)
Dominika Cibulkova (Foto: AFP)
Prva nositeljica i svjetski broj jedan ženskog tenisa, Viktorija Azarenka, zaustavljena je u osmini finala drugog Grand Slam turnira sezone – Roland Garrosa.

Bolja je sa 6-2, 7-6(4) bila 15. nositeljica iz Slovačke Dominika Cibulkova. Iako je Bjeloruskinja u susret ušla sa 7-1 prednošću u međusobnim dvobojima, Cibulkova je nakon sat i 47 minuta sjajnog tenisa u potpunosti zasluženo izborila četvrtfinale pariškog Grand Slama.

Slovakinja je šest puta oduzimala servis prvoj igračici svijeta i svega četiri puta gubila svoj početni udarac. Upisala je devet winnera više (28-19) i pet neprisiljenih pogrešaka manje (25-20) od Azarenke, koja je potvrdila svoju slabu formu i u Parizu.

U konačnici je Slovakinja osvojila i 16 poena više od svoje suparnice (84-68) i sasvim zasluženo izborila četvrtfinale protiv bolje iz susreta između Australke Samanthe Stosur i Amerikanke Sloane Stephens.

Iz turnira je ispraćena i "krvnica" 3. nositeljice (Agnieszke Radwanske) – Ruskinja Svetlana Kuznjecova. Od nje je sa 6-0 i 7-5 bolja bila Talijanka Sara Errani.

Talijanka je "otvorila" susret s osam uzastopnih gemova i nakon 45 minuta igre imala je 6-0 i 2-0 prednost. Nakon toga se Kuznjecova budi i serijom 5-1 odlazi na 5-3. Međutim, Ruskinja tu ponovno staje i Errani s četiri uzastopna gema odlazi u četvrtfinale na dvoboj protiv 10. nositeljice iz Njemačke – Angelique Kerber. Podsjetimo, Njemica je sa 6-3, 7-5 bila bolja od od naše Petre Martić.

Roland Garros, osmina finala, teniserke:

Cibulkova (15) - Azarenka (1) 6-2, 7-6(4) Errani (21) - Kuznjecova (26) 6-0, 7-5