Tenis
0

Roland Garros: Ispale Radwanska i Ivanović

Totalsport
Ana Ivanović
Ana Ivanović
Poljakinja Agnieszka Radwanska, treća nositeljica Roland Garrosa, oprostila se od drugog Grand Slam turnira sezone već u 3. kolu.

Nakon što je Amerikanka Serena Williams ispala već u 1. kolu, turnir je u petak ostao bez još jedne tenisačice koju su mnogi vidjeli daleko u turniru iako, dakako, poraz Radwanske nije ni blizu takvo iznenađenje kao onaj Serene Williams. Pogotovo uz saznanje da ju je pobijedila bivša pobjednica French Opena, Ruskinja Svetlana Kuznjecova.

No, rezultat je apsolutno iznenađenje, jer je Kuznjecova, pobjednica u Parizu 2009. godine, slavila sa 6-1, 6-2 za 72 minute igre. Ruskinja je daleko od najboljih dana u karijeri. Trenutno zauzima tek 28. mjesto na WTA ljestvici, ali igrom protiv Radwanske je podsjetila na dane kada je bila druga teniserka svijeta. Poljakinja je, pak, bila neprepoznatljiva, iako ona nije to tako vidjela.

"Svetlana je danas radila sve kako treba, a ja ništa nisam mogla. Nakon nekoliko minuta već je bilo 5-0 za nju. Igrala je vrlo agresivno i forhendom i bekhendom, imala je odgovor na svaki moj pokušaj. Nisam ja toliko igrala loše, koliko je ona bila fantastična. Iskreno, nisam to očekivala", rekla je Radwanska.

Kuznjecova je uvijek bila dobra protiv Radwanske. Ovo joj je bila šesta uzastopna pobjeda protiv nje, ukupno vodi s 10-3.

"Već dugo nisam igrala tako dobro. Držala sam pod kontrolom svoju igru, svoje poteze. Najbolje se osjećam kada ne ovisim puno o igri protivnice već o vlastitoj igri. Već dugo nisam imala takav osjećaj kao danas", rekla je Kuznjecova, dvostruka Grand Slam pobjednica.

Njezina suparnica u osmini finala bit će Talijanka Sara Errani, koja je napravila još jedno iznenađenje, pobjedom protiv bivše pobjednice u Parizu, Srpkinje Ane Ivanović 1-6, 7-5, 6-3.

Errani je u prvom setu uzela samo jedan gem, i to na servis suparnice, ali je nakon toga zaigrala puno bolje. Počela je više tražiti mrežu na kojoj je igrala odlično, mijenjala je ritam i puno bolje se branila. Ivanović je, pak, u besprijekorno odigranom prvom setu napravila samo 3 neforsirane pogreške, ali ih je do kraja meča prikupila 40.

Marija Šarapova je u dva meča na turniru izgubila dva gema. Nakon što je u 1. kolu pobijedila Rumunku Alexandru Cadantu 6-0, 6-0, u 2. kolu je pokazala malo više milosti prema Japanki Ayumi Moriti koju je svladala 6-1, 6-1. Taj meč je trebao biti odigran u četvrtak, a Šarapova će u 3. kolu u subotu igrati protiv Kineskinje Shuai Peng.

 Roland Garros, 3. kolo, teniserke:

Cibulkova (15) – Martinez Sanchez 6-1, 6-2

Stephens – Johansson 6-3, 6-2

Stosur (6) – Petrova (27) 6-3, 6-3

Kuznjecova (26) – Radwanska (3) 6-1, 6-2

Errani (21) – Ivanović (13) 1-6, 7-5, 6-3

Martić – Medina Garrigues (29) 6-2, 6-1