ATP Atlanta
0

Roddick preokretom do 32. naslova u karijeri

Totalsport
Andy Roddick (Foto: AFP)
Andy Roddick (Foto: AFP)
Američki teniser Andy Roddick domogao se 32. naslova u karijeri nakon što je preokrenuo meč protiv Luksemburžanina Gillesa Mullera u finalu ATP turnira iz serije 250 koji se igrao u Atlanti (beton).

Finale je za 29-godišnjeg Amerikanca započelo katastrofalno. Muller je iskoristio Roddickovu nesmotrenost na početnom udarcu, te vrlo brzo poveo s 4-1. Amerikanac je pri pokušaju da smanji na 4-2, još jednom bio izrazito loš u realizaciji poena nakon početnog udarca, te se, također 29-godišnji, Luksemburžanin našao u situaciji da servira za prvi set u svom tek trećem ATP finalu. Taj je posao obavio bez greške i Roddick se našao u velikoj rupi uoči nastavka.

Međutim, spomenuti breakovi i break-lopte bile su i posljednje za Mullera u ovome meču. Naime, do kraja nije uspio izboriti više nijednu priliku za oduzimanje servisa, a najbliže osvajanju meča bio je kada je drugi set otišao u tie-break. No Muller je ostao bez i najmanje šanse u njemu osvojivši svega dva poena.

Nakon toga se igra Luksemburžanina raspala i samo je bilo pitanje koliko će gemova uspjeti osvojiti u odlučujućem setu. Zadržao je prvi početni udarac, a onda je Amerikanac nanizao pet gemova i odjurio do 5-1.

Muller je nakon toga uspio još jednom zadržati svoj servis, nakon kojeg je uslijedio Roddickov za meč. Amerikanac je bez izgubljenog poena odservirao za svoj drugi ovosezonski naslov, nakon što je u uvertiri za Wimbledon osvojio turnir u Eastbourneu. Muller je i dalje bez naslova u karijeri.

Zanimljivo, Roddick je prije 11 godina upravo u Atlanti osvojio svoj prvi ATP naslov. Tada se ovaj turnir igrao na zemljanoj podlozi.

ATP Atlanta, finale:

Roddick (4) - Muller 1-6, 7-6(2), 6-2