US Open
0

VIDEO / Roddick podivljao na linijsku sutkinju

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američki teniser Andy Roddick još je jedan Grand Slam turnir završio prerano. Kraj puta na ovogodišnjem US Openu je uslijedio već u meču 2. kola.

Bolji je od najvećeg domaćeg aduta bio Janko Tipsarević iz Srbije, koji je savladao devetog nositelja 3-6, 7-5, 6-3, 7-6(4). Drugi put zaredom je Tipsarević pronašao recept za bombastične servise Roddicka, budući da ga je savladao i prije dvije godine u Wimbledonu.

Tokom meča je Roddick, na sebi svojstven način, širio oko sebe nervozu i ljutnju, a krajem trećeg seta je podivljao i na linijsku sutkinju koja je zvala njegov prestup na servisu.

"Daj, dovedite sudije koji znaju što rade", uzviknuo je Roddick prema glavnom sudiji meča.

"Zvala mi je prestup desnom nogom. Čovječe, nikada u životu nisam desnu nogu stavio ispred lijeve, ili s njom prije zakoračio, u cijeloj karijeri. Glupost", dodao je Roddick, iako je nakon toga dakako priznao da takva odluka nije imala nikakav utjecaj na rezultat.

"Bila je to glupa odluka", nadovezao se suparnik Tipsarević i nastavio: "Bespredmetno je pričati o tome, Roddick nije mogao desnom nogom nikako napraviti prestup. No, imao sam dojam da je time tražio preokret u meču, da je tražio navijače za još žešće uključivanje u meč. Ostao sam pribran, to mi je drago."