Tenis
0

Raonić: Ne igram protiv Federera, već protiv čovjeka koji mi stoji na putu

Totalsport
Milos Raonic (Foto: EPA)
Milos Raonic (Foto: EPA)
Miloš Raonić, prvi Kanađanin u polufinalu nekog Grand Slam turnira od Williama Johnstona koji je 1923. godine igrao u polufinalu US Championshipsa, ponudio je zanimljiv pristup polufinalnom susretu Wimbledona protiv Švicarca Rogera Federera.

"Ne želim razmišljati na način da igram protiv sedmerostrukog pobjednika Wimbledona. Ne igram protiv 32-godišnjeg muškarca. Ne igram protiv oca dva para blizanaca, što je vrlo mala vjerovatnost da će se i meni dogoditi. Ne igram protiv čovjeka koji je osvojio sve što je već osvojio, teško bih to mogao i pobrojati. Ne, ja ću u polufinalu Wimbledona igrati protiv igrača koji stoji na putu onoga što ja želim ostvariti", rekao je Raonić, kojeg trenira Ivan Ljubičić.

Iako je Federer dobio sva četiri prethodna meča, Kanađanin rođen u Podgorici smatra da može prekinuti tu seriju.

"Da, pobijedio me u sva četiri prethodna meča. Međutim, nismo igrali više od godinu dana. Godinu i nešto. Ja sam u međuvremenu ipak postao drukčiji igrač. Imali smo tijesne mečeve. Ja sam pronašao dosta stvari koje mi daju optimizam da mogu ostvariti ono što želim. Nema smisla o tome govoriti. Trebam jednostavno to napraviti na terenu", tvrdi Raonić.