Zbog želučanog virusa
100

Rafael Nadal otkazao Australian Open

Totalsport
Rafel Nadal (Foto: AFP)
Rafel Nadal (Foto: AFP)
Najbolji španski teniser Rafel Nadal otkazao je nastupe na ATP turniru u Dohi i na Australian Openu zbog želučanog virusa.

Nadalovi navijači, kao i svi ljubitelji tenisa, na povratak ljevorukog majstora na teniske terene čekaju još od ovogodišnjeg Wimbledona i senzacionalnog poraza u 2. kolu od Čeha Lukaša Rosola.

Nakon toga je pauzirao zbog povrede lijevog koljena. Tenisu se planirao vratiti ove sedmice na egzibicijskom turniru u Abu Dhabiju, ali je zbog želučane viroze otkazao nastup. Ta je bolest uzrokovala i otkazivanje nastupa u Dohi i Melbourneu.

"Moje koljeno je puno bolje i rehabilitacijski proces se odvijao u skladu s očekivanjima liječnika, ali zbog virusa ove sedmice uopće nisam mogao trenirati. S velikim žaljenjem moram saopćiti da ću propustiti Dohu i Australian Open, turnire koje sam planirao igrati", poručio je Nadal.

"Morat ću čekati na svoj povratak do turnira u Acapulcu krajem februara, iako bih možda mogao zaigrati i na nekom ATP turniru prije toga. Uvijek sam isticao da ću se vratiti tek kada budem potpuno spreman. Nakon svog ovog vremena u kojem sam bio izvan terena, radije neću forsirati povratak, već želim napraviti sve kako treba", dodao je Nadal, te istaknuo kako su mu liječnici preporučili potpuno mirovanje bez ikakvih aktivnosti u sljedećih sedam dana.