Tenis
9

Radwanska zbog golotinje izazvala skandal među vjernicima u Poljskoj

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Polufinalistica Wimbledona Agnieszka Radwanska istjerena je iz Katoličkog omladinskog pokreta nakon što je osvanula na naslovnici jednog magazina potpuno naga.
Agnieszka Radwanska (Foto: AFP)
Agnieszka Radwanska (Foto: AFP)
Poljska teniska zvijezda, koja zauzima četvrto mjesto na ATP listi, obnažila se za specijalno izdanje ESPN magazina što je izazvalo osude katoličke omladine u njenoj domovini.

Naime, Radwanska je bila član grupe Krucjata Mlodych (Youth Crusade) kojoj se nije svidjela njena fotografija pa su je isključili iz svih kampanja, a fotografiju su okarakterizirali nemoralnom.

Poljakinja je ranije učestvovala u kampanja u kojima je mladima poručivala da se ne trebaju stidjeti svoje vjere.

"Sramota je da neko ko je javno iskazao svoju ljubav prema Isusu sada promovira mentalitet u kojem muškarci ženu gledaju kao na predmet, a božije stvorenje koje zaslužuje poštovanje i ljubav. Ako ikada upozna muškarca koji će je iskreno voljeti i s kojim će osnovati porodicu, morat će ovu fotografiju kriti", rekao je svećenik Marek Dziewiecki.

Radwanska je do sada slovila za povučenu i diskretnu djevojku pa je fotografija za ESPN podigla veliku prašinu u Poljskoj, piše Daily Mail.