Tenis
0

Radwanska lakoćom do prvog četvrtfinala u Parizu

Totalsport
Agnieszka Radwanska
Agnieszka Radwanska
Poljska teniserka Agnieszka Radwanska izborila je svoje prvo četvrtfinale Roland Garrosa laganom pobjedom nad srbijanskom predstavnicom Anom Ivanović 6-2, 6-4.

Iako su mnogi očekivali zanimljiv i uzbudljiv susret između igračica potpuno različitih teniskih stilova, Poljakinja je sjajnom igrom ipak odlučila to svim ljubiteljima tenisa uskratiti.

Djelimično je pomogla i Ivanović koja je ubacila svega 50 posto prvih servisa i napravila čak devet dvostrukih grešaka u devet servis gemova. Radwanska je u pet navrata oduzimala servis svojoj suparnici, te samo dva puta gubila svoj početni udarac, za ulazak u prvi četvrtfinale pariškog Grand Slama, gdje ju čeka prošlogodišnja finalistkinja – Sara Errani.

Italijanka je nakon dva i po sata tenisa okrenula Španjolku Carlu Suarez Navarro i nastavila svoj put ka barem obrani finala iz prošle sezone. Imala je Španjolka set i break prednosti u drugom, no nije znala zadati konačan udarac što je Errani s druge strane znala kazniti.

Upravo će Radwanska i Errani odigrati međusobni polufinale u gornjoj polovini žrijeba, a drugi u istom dijelu "kostura" sačinjavaju Serena Williams i Svetlana Kuznjecova.

Roland Garros, teniserke osmina finala:

S. Williams (1) - Vinci (15) 6-1, 6-3 Kuznjecova - Kerber (8) 6-4, 4-6, 6-3

Errani (5) – Suarez Navarro (20) 5-7, 6-4, 6-3 Radwanska (4) – Ivanović (14) 6-2, 6-4