WTA Indian Wells
0

Radwanska izbjegla ''bicikl'' protiv Azarenke

Totalsport
Viktorija Azarenka (Foto: AFP)
Viktorija Azarenka (Foto: AFP)
Najbolja svjetska teniserka, ove godine nezaustavljiva Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Njemica Angelique Kerber izborile su međusobni ogled u polufinalu WTA turnira u Indian Wellsu.

Azarenka je u četvrtfinalu deklasirala petu igračicu svijeta, Poljakinju Agnieszku Radwansku 6-0, 6-2. Osvojila je 22-godišnja Bjeloruskinja prvih 11 gemova u meču, pritom je Radwanska imala samo dvije gem-lopte koje nije iskoristila. No, tada se Azarenka ipak ''smilovala'' svojoj suparnici i prepustila joj dva gema.

Azarenka još uvijek ne zna za poraz u 2012. godini, ovo joj je bila 21. uzastopna pobjeda. Amerikanka Serena Williams je na isti način, s omjerom 21-0, započela sezonu 2003. godine. Ukoliko Azarenka dobije sljedeći meč, imat će najbolji start sezone od Martine Hingis 1997. godine. Švicarka je tada ostvarila 37 uzastopnih pobjeda.

"Jesam li bila uzbuđena što sam uzela ta dva gema? Pa i nisam baš. U toj situaciji, kada gubite 6-0, 5-0, možete se ili smijati ili plakati. Ja sam se radije malo zabavila umjesto plakanja. Ovo je bilo baš brzo. Imala sam dulji meč ujutro na zagrijavanju", ironično je komentirala Radwanska, kojoj je ovo bio četvrti poraz ove sezone (20 pobjeda). Sva četiri pretrpjela je od Azarenke!

Njemica Angelique Kerber, 19. teniserka na WTA tabeli, svladala je osmu igračicu svjetskog poretka, Kineskinju Na Li 6-4, 6-2 za jedan sat i 23 minute igre. Bila je to prva pobjeda Kerber u četvrtom ogledu protiv Li.

Azarenka i Kerber dosad nisu igrale jedna protiv druge.

WTA Indian Wells, četvrtfinale:

Azarenka (1) – Radwanska (5) 6-0, 6-2 Kerber (18) – Li (8) 6-4, 6-2