Ostalo još jedno mjesto
178

Poznati učesnici ATP turnira u Banjoj Luci, Đoković predvodi teniske asove

H. H.
Đoković će biti prvi nosilac turnira (Foto: EPA-EFE)
Đoković će biti prvi nosilac turnira (Foto: EPA-EFE)
Ova godina bit će upisana u historiju bh. tenisa jer će se u njoj prvi put jedan ATP turnir igrati u Bosni i Hercegovini. U pitanju je ATP 250 turnir koji se inače igra u Beogradu pod zvaničnim nazivom Serbia Open, a sada su poznati i svi učesnici.

ATP je već ranije na zvaničnoj stranici objavio da će Banja Luka i BiH prvi put u svojoj historiji biti domaćini jednog ATP turnira. Odluka o relokaciji turnira je privremena i potrajat će samo jednu godinu, a turnir će se igrati od 17. do 23. aprila ove godine.

Kako su objavili organizatori, na turniru će igrati:

Novak Đoković, Andrej Rubljov, Borna Ćorić, Miomir Kecmanović, Tallon Griekspoor, Richard Gasquet, Jirži Lehečka, Benjamin Bonzi, Alex Molcan, Laslo Đere, Grégoire Barrère, Federico Coria, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Stanislas Wawrinka, Juan Pablo Varillas, Fabio Fognini, Aleksej Popirin i Marco Cecchinato.

Dva "wild carda" dodijeljenu su Gaelu Monfilsu i Hamadu Međedoviću, dok će treća pozivnica biti naknado dodijeljena.

Razlog prelaska turnira u Banju Luku je kako bi organizatori turnira u Beogradu mogli da naprave iskorak u infrastrukturi i u budućnosti organizuju turnir iz ATP 500 serije. Do sada su najveći turniri u BiH bili sa Challenger Toura.