Tenis
0

Policija izbacila 47 osoba s Australian Opena u ponedjeljak

Totalsport
Policija uvodi red
Policija uvodi red
Uoči dvoboja između Srbina Novaka Đokovića i Hrvata Ivana Dodiga u 2. kolu Australian Opena, policija je u Melbourneu odbila komentirati hoće li poduzeti posebne sigurnosne mjere.

"Svaki teniski meč na Australian Openu je predmet procjene rizika od strane policije. Bez obzira ko ste i odakle dolazite, ukoliko se ponašate neprimjereno, policija će vas procesuirati", obznanio je direktor policije Rod Wilson.

Australian Open je proteklih godina imao dosta organizacijskih problema s nediscipliniranim navijačima s prostora bivše Jugoslavije. Prije četiri su se godine fizički počeli obračunavati srpski i hrvatski navijači na terenu ispred Rod Laver Arene, dok su prije dvije godine na tribinama glavnog stadiona divljali srpski odnosno bosansko-hercegovački navijači prateći meč Amera Delića i Novaka Đokovića.

Prošle godine je skupina hrvatskih navijača izbačena zbog nereda koji su pravili tokom dvoboja između Ive Karlovića i Radeka Štepaneka.

Podsjećamo, Novak Đoković je apelirao na navijače da ne rade nove nerede.

"Nadam se da će sve proći u redu. Mi smo svi jako dobri prijatelji izvan terena, svi srpski i hrvatski teniseri. Naše države su imale problema u prošlosti, ali mi s time nemamo veze. Mi smo samo sportisti i, ponavljam, dobri prijatelji. Zato se nadam da na tribinama neće biti incidenata", podvukao je Đoković.

Prvoga dana Australian Opena policija je izbacila 47 osoba, uglavnom zbog nestašnog ponašanja.

Očekuje se da će cijeli turnir, ove i sljedeće sedmice, pratiti više od 600.000 gledatelja.