Kralj šljake se oprašta
46

Pogledajte emotivan oproštaj Nadala od voljenog turnira i terena kojem je "dao" ime

D. P.
Ovacije za Rafu na njegovom terenu (Foto: Screenshot)
Ovacije za Rafu na njegovom terenu (Foto: Screenshot)
Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rafael Nadal danas se najvjerovatnije posljednji put pozdravio s navijačima na turniru koji će mu zauvijek ostati omiljeni i kojeg je osvojio 12 puta u karijeri.

Nadal je kralj šljake, drži rekord na Roland Garrosu koji nikada neće biti srušen, ali je ATP turnir u Barceloni ipak nešto posebno za slavnog španskog tenisera jer je tu oduvijek igrao pred armijom svojim navijačima i dao ime terenu na kojem se igra.

"Pista Rafa Nadal" ime je centralnog terena na ATP turniru u Barceloni, a upravo na ovom turniru danas je ispao od Alexa De Minaura i na kraju se pozdravio s navijačima.

Prije nastupa na turniru Nadal je najavio da mu je ovo najvjerovatnije posljednja godina u profesionalnom tenisu, a navijačima u Barceloni je poručio da ga tretiraju kao da mu je posljednji nastup jer je to i više nego izvjesno.

U današnjem duelu protiv De Minaura pokazalo se da su povrede i dugotrajna odsustva s terena ostavila trag pa je Australijanac slavio bez ikakvih problema, što je bilo nezamislivo do prije nekoliko godina.

"Najvjerovatnije je to bio posljednji moj nastup u Barceloni. Teško mi je. Zavisno od toga kako ću se osjećati, odlučit ću da li ću nastupiti u Madridu. Moram dobro trenirati sljedeće sedmice i donijeti odluku", rekao je Nadal poslije današnjeg poraza.

Nakon poraza, na Pisti Rafa Nadal bilo je mnogo emocija, a slavni španski teniser je pozdravio publiku, a onda pognute glave otišao s terena, očigledno pogođen što mu tijelo ne dozvoljava bolje nastupe i dominantne pobjede, kao što je to nekad radio na ovoj podlozi.

Navijači su mu upriličili dugotrajne ovacije i aplauze, a da li mu je ovo zaista posljednji nastup u Barceloni, vidjet ćemo još. Najvjerovatnije jeste, ali se Nadal tokom karijere vraćao iz teških situacija pa to budi kakvu-takvu nadu brojnim fanovima.