Tenis
0

Pobjede Murrayja i Federera na ATP finalu u Londonu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U prvom dvoboju teniskog ATP finala u 02 Areni u Londonu Britanac Andy Murray u B-grupi svladao je Šveđanina Robina Soderlinga sa 6:2, 6:4. Nakon njega Roger Federer je u istoj grupi sa 6:1, 6:4 bio bolji od Španca Davida Ferrera.

Murray je iskoristio sporo zagrijavanje Šveđanina i došao do vrijedne pobjede. Oduzeo je suparniku servis u trećem i sedmom gemu za lako osvajanje prvoga seta, no u drugoj dionici suočio se s više problema.

Soderling je zaprijetio kod 2:3, Murray je obranio svoj servis i sjajnim tenisom u sljedećem gemu najavio pobjedu. Potvrda je došla breakom tri gema kasnije, pa je nakon sat i 20 minuta igre Škot došao do 120.000 dolara.

Federer, osvajač 16 Grand Slam titula, pobjedom je krenuo u takmičenje na kojemu želi osvojiti svoj peti naslov na završnom turniru sezone. Sada protiv Ferrera u karijeri ima omjer 11-0, a do 11. pobjede došao je vrlo ubjedljivo .

Otvorio je meč vodstvom 4:0 i za 33 minute uzeo prvi set, da bi zatim u sedmoj igri druge dionice oduzeo Ferreru servis. Kada je servirao za pobjedu pri vodstvu 5:4 morao je tri puta spašavati break-lopte, ali na kraju je priveo posao kraju bez stresa.

Rafael Nadal, koji je već osigurao broj jedan na kraju sezone, počinje svoj nastup u A-grupi današnjim ogledom s Amerikancem Andyjem Roddickom. U toj grupi su još Srbin Novak Đoković i Čeh Tomas Berdych.