Završen turnir u Vogošći
0

Pobijedili Rumun Andriuc i Srpkinja Nikolina Jović

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Nikolina Jović iz Srbije i Rumun Paul Rares Andriuc pobjednici su 15. međunarodnog juniorskog turnira "Open RCT Barcelona 1899 - Sarajevo 2011", koji se u proteklih šest dana igrao na terenima Teniske akademije Head u Donjem Hotonju - Vogošća.

U muškom finalu Rares je savladao mladog Hrvata Domagoja Bilješka sa 6:3 6:1, dok je kod juniorki Nikolina Jović Bojanu Marinković iz Novog Sada. U konkurenciji dublova Paul Rares Andriuc (ROM) i Goran Marković (SRB) su savladali bh. tenisere Faruka Bakalovića i Aziza Kijametovića, dok su kod juniorki slavile Hrvatica Marija Kelava i Marisa Ostoja.

Ovaj tradicionalni turnir nalazi se u kalendaru Evropske teniske asocijacije - ETA, a organizira se kao plod dugogodišnje saradnje i prijateljskih veza jednog od najstarijih evropskih teniskih kolektiva - španskog kraljevskog kluba Barcelona, osnovanog 1899. i Teniskog kluba Tenis Pro iz Sarajeva, koji je bio organizator turnira.

Turniru je i ove godine prisustvovao predsjednik Kraljevskog teniskog kluba RCT Bacelona 1899. Juan Maria Tintore, počasni građanin Grada Sarajeva, koji je najboljim učesnicima uručio prijelazne pehare, dar grada Barcelona.

Na turniru su učestvovala 96 tenisera i teniserke uzrasta do 16 godina iz 12 zemalja.