Brza reakcija
0

Organizatori Roland Garrosa o slučaju Osaka: Njeno povlačenje je velika nesreća

N. K.
Naomi Osaka (Foto: EPA-EFE)
Naomi Osaka (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Teniskog saveza Francuske Gilles Moretton obratio se javnosti povodom vijesti da je Naomi Osaka napustila Roland Garros.
"Tužni smo zbog Naomi Osake. Njeno povlačenje velika je nesreća. Želimo joj sve najbolje i najbrži mogući oporavak. Radujemo se da imamo Naomi naredne godine. Svi mi WTA, ATP, ITF ostajemo posvećeni dobrom stanju sportista i napretku iskustva igrača na našem turniru u svim aspektima, uključujući i medije, kao što smo se uvijek trudili", stoji u saopćenju koje je potpisao Moretton.

Podsjetimo, Naomi se odlučila na povlačenje s drugog Grand Slama sezone usljed kazne od 15.000 dolara jer je "zbog mentalnih problema" odbila da se pojavljuje na konferencijama za medije.

"Ovo nije situacija koju sam ikada zamišljala ili planirala da se može dogoditi kad sam objavila post prije nekoliko dana. Mislim da je trenutno najbolje za turnir, ostale igrače i moje zdravlje to što sam se povukla i što će svi moći da se vrate tenisu. Nikad nisam željela da privučem pažnju, a priznajem da su moje poruke mogle biti jasnije", poručila je Osaka i dodala:

"U budućnosti stvarno želim razgovarati s organizatorima o tome kako možemo poboljšati život igrača, novinara i gledalaca."