Veliki ljubitelj nogometa
115

Đoković: Želim da Chelsea osvoji Ligu prvaka

Totalsport
Novak Đoković (Foto: Arhiv/AFP)
Novak Đoković (Foto: Arhiv/AFP)
Novak Đoković, najbolji svjetski teniser, plasirao se u polufinale ATP turnira u Rimu (zemlja, iz Masters serije 1000), gdje će u subotu navečer igrati protiv Rogera Federera.

Poslije četvrtfinalne pobjede protiv Jo-Wilfrieda Tsonge u dva seta, Đoković je pred novinarima daleko više pričao o drugim temama, a ne Federeru i turniru u Rimu.

"Samo kada zamišljam da ću igrati teniski meč na Santiago Bernabeu uhvati me ogromno zadovoljstvo. Meč s Nadalom 14. jula će biti sigurno spektakularan, a ja već razmišljam da jednom u budućnosti tako nešto odigram u Beogradu. Naravno, igralo bi se na Marakani, što bi bi pravi šou. Tamo sam kao dijete odlazio gledati nogometne utakmice Crvene zvezde, a neopisiva bi mi čast bila da jednog dana tamo igram teniski meč", rekao je Đoković i tada se razgovor okrenuo prema nogometu.

"Vrlo je popularan nogomet i među nama teniserima. Nogomet je uvijek neiscrpna tema razgovora. Žao mi je što neću moći gledati finale Lige prvaka jer ću u tom trenutku igrati meč s Federerom, ali nadam se da će Chelsea osvojiti naslov. Bayern je po svemu favorit, ali nikad se ne zna, jel' tako?", zaključio je srpski teniser.