ATP Rim
48

Đoković pobijedio Federera i izborio finale s Nadalom

Totalsport
Federer i Đoković (Foto: AFP)
Federer i Đoković (Foto: AFP)
Prvi svjetski reket i branitelj naslova na ATP Masters 1000 turniru u Rimu, Srbin Novak Đoković, pobijedio je Švicarca Rogera Federera 6-2, 7-6(4) u drugom polufinalu u Foro Italicu nakon jednog sata i 39 minuta igre.

Đoković je odigrao odličan meč od početka do kraja, a Federer loš, izuzev završnice drugog seta u kojoj se vratio u igru u izgubljenoj situaciji, ali samo do tie-breaka. Švicarac je puno više griješio, pogotovo u prvom setu, u kojem je napravio 19 neforsiranih pogrešaka, a Đoković samo devet. Stoga je Srbin lakoćom osvojio tu dionicu. Prvi je break napravio u trećem gemu, a drugi u sedmom.

Dominaciju je Đoković nastavio i u drugom setu. Oduzeo je servis Federeru u sedmom gemu, te poveo s 5-3. Kada je pri vodstvu 5-4 servirao za finale, izborio je 40-30, meč-loptu. Federer se spasio s izravnim poenom forhendom. Nakon toga je stigao do prve break-lopte uopće u meču koju je i iskoristio, te izjednačio na 5-5. Ubrzo je i poveo sa 6-5, te zaprijetio s 15-30.

Stigao je na dva poena od osvajanja seta, ali je tu i stao. Iako je uživao nevjerojatnu podršku s tribina, Federer je opet popustio i zaigrao kao što je igrao veći dio meča, ispod svog nivoa. Đoković je to znalački iskoristio i s jednim mini-breakom već u prvom poenu tie-breaka osigurao pobjedu, svoju 11. u 25. ogledu s Federerom.

U nedjelju će gledatelji u Rimu vidjeti reprizu lanjskog finala, u kojem je Đoković pobijedio Španca Rafaela Nadala 6-4, 6-4.

Podsjećamo, Nadal je u prvom polufinalu pobijedio sunarodnjaka Davida Ferrera 7-6(6), 6-0.

Nadal protiv Đokovića ima 17-14 u pobjedama. Španjolac je nedavno svladao Srbina u finalu Monte Carla, čime je prekinuo Đokovićevu seriju od sedam uzastopnih pobjeda, sve u finalima na ATP Masters 1000 i Grand Slam turnirima.

ATP Rim, polufinale:

Đoković (1) – Federer (3) 6-2, 7-6(4) Nadal (2) – Ferrer (6) 7-6(6), 6-0