Bolji od Davida Ferrera
13

Nadal prvi finalista ATP turnira u Rimu

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Španac Rafael Nadal, peterostruki pobjednik ATP Masters 1000 turnira u Rimu, pobijedio je u prvom polufinalnom susretu tog turnira sunarodnjaka Davida Ferrera 7-6(6), 6-0 nakon dva sata i šest minuta igre.

Već iz samog rezultata jasno je da je Nadal put do finala prokrčio osvajanjem prvog seta u tie-breaku. U drugom setu je Ferrer ostao bez osvojenog gema.

No, zato se u prvom setu vodila velika borba. Ferrer je u drugom gemu propustio čak sedam break-lopti. Ipak, dva gema kasnije je napravio break za vodstvo 3-1, ali je odmah u sljedećem gemu izgubio vlastiti servis.

Pri vodstvu 4-3 je Ferrer propustio još jednu break-loptu. U tie-breaku je opet bio u prednosti, poveo je s 3-1. Nadal je prvi mini-break napravio za smanjenje na 3-2, a drugi kod rezultata 6-6. Nakon toga je iskoristio drugu set-loptu.

Nadal je meč okončao s 26 direktnih poena i jednako toliko neforsiranih pogrešaka, dok je Ferrer bio u negativnom omjeru 19/36.

Bio je to 19. susret Nadala i Ferrera i 15. Nadalova pobjeda. Ferrer je dobio samo jedan meč na zemlji, njihov prvi susret uopće 2004. godine u Stuttgartu. Nadalu je ovo bila 12. uzastopna pobjeda protiv Ferrera na zemlji.

U drugom polufinalu sastaju se branitelj naslova, Srbin Novak Đoković i Švicarac Roger Federer.

ATP Rim, polufinale:

Nadal (2) – Ferrer (6) 7-6(6), 6-0