Tenis
0

Ništa od bh. duela u Izmiru: Brkić izgubio od 962. tenisera svijeta

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tomislav Brkić se nije uspio plasirati u drugo kolo ATP Challengera u Izmiru izgubivši od 962. tenisera svijeta Kevina Griekspoora 2:0 u setovima nakon sat i 30 minuta igre.

Brkić, 406. teniser na svijetu, je tako propustio priliku u drugom kolu igrati protiv Mirze Bašića koji je ranije danas savladao Nikolu Milojevića 2:1 u setovima.

Prvi set 25-godišnji holandski teniser, koji dvije godine nije nastupio na ATP turnirima, je riješio u svoju korist u tie-breaku 9:7.

Brkić je izgubio svoj servis odmah u prvom gemu drugog seta i ubrzo je Griekspoor došao do 3:0. U petom gemu Brkić je imao tri break lopte, no nije ih iskoristio i kvalifikant je došao na dva poena od pobjede u meču.

Nakon što je Brkić bio siguran na svoj servis, u sedmom gemu je dobio novu priliku za break te je odmah iskoristio i vratio se u meč. Ipak, odmah je izgubio svoj naredni servis-gem i pružio priliku Holanđaninu da servira za meč, što je ovaj iskoristio i slavio 7:6(7), 6:3 te se plasirao u drugo kolo, gdje će igrati protiv Mirze Bašića.