Nezaustavljivi Španac
86

Nevjerovatni Nadal osvojio i treći turnir ove godine i došao do vrlo neobičnog rekorda

D. P.
Nadal je četvrti put osvojio Acapulco (Foto: EPA-EFE)
Nadal je četvrti put osvojio Acapulco (Foto: EPA-EFE)
Fantastični Rafael Nadal nastavio je sa sjajnim igrama u 2022. godini i u noći iza nas osvojio je treću ATP titulu u isto toliko odigranih turnira pošto je rezultatom 2:0 (6:4 i 6:4) savladao Camerona Norrieja u finalu Acapulca.

Nadal nije očekivao da će igrati tenis uopšte na startu nove godine zbog teških problema s povredama, ali je ove sezone nesavladiv. Prvo je osvojio ATP turnir u Melbourneu, a onda i Australian Open, da bi sinoć kolekciji dodao i ATP 500 turnir u meksičkom Acapulcu.

Legendarni španski teniser do nove titule došao je bez izgubljenog seta. Redom su u Meksiku padali Denis Kudla, Stefan Kozlov, Tommy Paul, Danil Medvedev i u finalu Cameron Norrie. Sve po 2:0.

Prvi set sinoć pripao je Nadalu zahvaljujući jednom breaku. Oduzeo je servis protivniku u petom gemu i lako ga sačuvao do kraja za vodstvo u finalu.

Drugi set donosi nevjerovatnu borbu i preokrete. Vidjeli smo čak pet breakova. Prvo je Nadal oduzeo servis protivniku na startu, da bi se Norrie vratio u narednom gemu.

Ipak, Nadal veže četiri osvojena gema, dolazi do 5:2 što je bio krupan zalogaj za Britanca. Uspio je Norrie vratiti jedan break, ali nedovoljno da ugrozi vodstvo 36-godišnjeg Španca koji je tako došao do 91. ATP titule u karijeri.

Ono što je zanimljivo, Nadal je u Acapulcu došao do neobičnog rekorda. Naime, postao je teniser koji je istovremeno rekorder kao najmlađi i najstariji osvajač tog turnira.

Osvojio je Acapulco 2004. godine i drži rekord kao najmlađi kojem je to pošlo za rukom, a pamtit će se i 2022. godina jer je najstariji teniser koji je podigao ovaj trofej. To mu je četvrta titula na ovom meksičkom turniru.