Na 460. mjestu ATP liste
0

Nerfid Džumhur: Damir je ispunio ovosezonske ciljeve

FENA
Damir Džumhur
Damir Džumhur
Teniser Damir Džumhur postao je najmlađi bh. igrač s najboljim ATP rankingom koji je ujedno osvojio dva turnira Futures serije u jednoj godini.

Standardni član Davis Cup reprezentacije BiH ove godine je krenuo s 1106. pozicije na ATP listi najboljih tenisera svijeta, a danas se nalazi na 460. mjestu.

Damirov otac i trener Nerfid Džumhur smatra da je Damir savladao prvu prepreku u profesionalnom tenisu te da je Damirov cilj za ovu tenisku sezonu ispunjen.

''Futures turniri su prva prepreka za mladog igrača. Damirov rating govori da je on u tome uspio i sada se nalazi na sjajnoj poziciji ATP liste'', kazao je Nerfid Džumhur u razgovoru za Fenu.

Do sjajne pozicije na ATP listi Damira je doveo niz dobrih rezultata na Futures turnirima. Mladi bh. reprezentativac igrao je polufinale turnira u Sarajevu, Beogradu, Kiseljaku i Vinkovcima, igrao je finale još jednog turnira u Beogradu, dok je u Osijeku osvojio prvo mjesto.

Damir je jednako uspješan u igri parova, gdje se nalazi na 384. mjestu ATP liste. U igri parova osvojio je turnir u Izraelu, Beogradu i Osijeku, dok je igrao polufinale u Vinkovcima, te finala u Kiseljaku i Brčkom.

Nerfid Džumhur ističe da sezona za Damira još nije završena te da bi njegov ranking mogao biti još bolji.

''Očekuju ga još nastupi za Davis Cup reprezentaciju te turniri u Umagu, Solunu i Dubrovniku. Postoji i mogućnost odlaska u Ameriku, gdje bi odigrao još nekoliko jakih turnira'', objasnio je Džumhur.

Damir bi trebao potpisati trogodišnji sponzorski ugovor s kompaniom ''La Garder'', dok je u julu već dogovorio sponzorstvo s BH Telecomom.