Schurkova Halepovoj
0

"Ne smanjuj grudi, daješ loš primjer"

Totalsport
Simona Halep je rumunska 17-godišnja teniserka s velikom perspektivom. Pokazuje to i osvojeni Roland Garros u juniorskoj konkurenciji prošle godine. Međutim, Halepova ima jedan fizički problem koji većina žena, a ni muškaraca, ne bi smatrala problemom, ali njoj smeta u igri. Naime, njene su grudi povećeg obima, te tako londonski tabloid The Sun piše da nosi grudnjake veličine broja 5.

Halepova se stoga odlučila na operaciju koja će joj smanjiti grudi, a objašnjava i zašto.

  • Ove jeseni idem smanjiti grudi jer mi smetaju u igri. Muči me njihova težina i to me ometa da reagiram brže – rekla je Halep.

Međutim druga sportistkinja, južnoafrička odbojkašica rođena u Češkoj, Alena Schurkova (42), koju je i samu priroda obdarila velikim poprsjem, poručuje Halepovoj da ne ide na operaciju.

  • Preporučila bih joj da to ne radi, može pobjeđivati i s velikim grudima. Ako to zaista učini, poslat će krivu poruku, a to je da djevojke s velikim poprsjem ne mogu uspjeti u sportu.

  • Meni iskreno ne bi smetale ni veće grudi. Da imam dvostruko veće ne bih se bunila i mogla bih igrati. Ja pravim puno eksplozivnije pokrete nego ona dok igram odbojku i nisu mi jasni njeni argumenti za operaciju. Nosim zaista dobar grudnjak i to je sve što je zapravo potrebno. Zašto žene s velikim grudima ne bi mogle biti kompetitivne u sportu? Serena Williams ima velike grudi i to joj ne smeta u igri. Ja trčim svako jutro i radim sprintove, kao i vježbe eksplozivnosti, skokove i slične stvari, a uopće ih ne osjetim – rekla je Schurkova, koja smatra da Halep zapravo ne razumije što sve smanjenje grudi povlači za sobom.

  • Ako ode na operaciju sigurno je čeka dug oporavak. U usporedbi sa povećanjem grudi, smanjenje je puno ozbiljnije. S dugim izbivanjem s treninga njena će fizička kondicija zasigurno pasti, u to nema sumnje. Tako bi dugo izbivanje s terena puno više moglo naškoditi njenoj karijeri nego igranje s velikim grudima - zaključila je Schurkova.

Vezani članci