Nakon što je udario suca
0

Nalbandian: Pogriješio sam, žao mi je

Totalsport
David Nalbandian
David Nalbandian
Argentinski teniser David Nalbandian izvinio se za svoje ponašanje koje je uvjetovalo prijevremeni kraj finalnog meča u Queen's Clubu protiv Marina Čilića.

"Slažem se da sam pogriješio, ali bio sam jako frustriran na terenu i ponekad je to teško kontrolirati. Ponekad svi griješe, a ja nisam osjećao da je sve moralo tako završiti", komentirao je Nalbandian nakon diskvalifikacije u finalu zbog nesportskog ponašanja.

Podsjećamo, nakon što je Nalbandian dobio prvi set 7-6 (3), a Čilić poveo 4-3 u drugom setu, Argentinac je svoju ljutnju po gubitku svog servis-gema, odlučio ispoljiti na – linijskom sucu!

Bijesan zbog drugog uzastopnog gubitka svog servisa opalio je 39. teniser svijeta nogom snažno po panou koji ograđuje prostor u kojem sjedi linijski sudac. Njegov je udarac lakoćom probio pano i Nalbandian je pogodio linijskog suca, ni krivog ni dužnog, u koljenicu desne noge i raskrvario ju. Jasno je da Nalbandian nije htio povrijediti suca, ali u naletu bijesa nije bio svjestan što radi.

Linijski sudac po imenu Andrew McDougall je zbog povrede morao napustiti teren, a glavni sudac Fergus Murphy je slijedio pravilnik i nakon kratkih konsultacija sa supervizorom ATP-a Tomom Barnesom prekinuo meč diskvalificiravši Nalbandiana zbog nesportskog ponašanja, čime je automatski Čilić postao pobjednik i osvojio svoj prvi ovosezonski i sedmi ukupno turnir u karijeri.

Direktor Queen's Cluba Chris Kermode objasnio je odluku suca za BBC:

"To je jedna od onih zaista nesretnih stvari. Bio je to nevjerojatan finale, najbolji meč cijele sedmice. Nalbandian je iz frustracije udario pano koji je odletio i udario linijskog suca. Prilično je ozbiljno povrijeđen. Prekršaj je odmah dosuđen. Nalbandian jasno žali zbog onog što je učinio, bila je to čista slučajnost, ali takve se stvari događaju. Razočaravajuće je da meč ovako završi, ali mi smo pod vladavinom ATP-a."