Udario sudiju
4

Nalbandian kažnjen s maksimalnih 10.000 eura

Totalsport
David Nalbandian
David Nalbandian
Događaj s finala teniskog ATP turnira u Queens Clubu, u kojem su igrali Marin Čilić i David Nalbandian, vjerojatno će se još dugo prepričavati. U epicentru događaja je Argentinac Nalbandian.

Nakon što je Nalbandian dobio prvi set u tie-breaku, u drugom je postajao sve nervozniji zbog izraženih slabosti na vlastiti servis. I kada mu je sredinom drugog seta još jednom Čilić oduzeo servis, bijesni Argentinac je žestoko opalio nogom u reklamni pano koji je stajao oko stolice linijskog suca.

Pritom je Nalbandian rasrkvario sučevu nogu, te mu povrijedio koljenicu. Meč je prekinut, Nalbandian je diskvalificiran, a Čilić je osvojio svoj prvi ATP turnir na travnatoj podlozi u karijeri.

Britanska policija trenutno istražuje prijavu protiv Nalbandiana, a osim što je diskvalificiran, u skladu s pravilima ATP-a, Nalbandianu je oduzet i sav novac koji je trebao zaraditi kao nagradu za plasman u finale (44.945 eura).

Uz to, zaradio je od krovne teniske organizacije i maksimalnu kaznu koja se može dobiti za sličan akt, a to je 10.000 eura.