Iskoristili povlačenje Đokovića
0

Nalbandian donio Argentini vodstvo u Beogradu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Reprezentacija Argentine iskoristila je povlačenje prvog svjetskog tenisera Novaka Đokovića i pobjedom Davida Nalbandiana nad Viktorom Troickim došla do vodstva 1:0 protiv Srbije u polufinalnom dvoboju Davis Cupa koji se igra u Beogradskoj areni.

Odluka argentinskog selektora Tita Vazqueza da svom nominalno četvrtom reketu pruži priliku u pojedinačnom dvoboju prvog dana pokazala se i više nego ispravnom. Nalbandian, koji je danas tek 74. igrač svijeta, nadahnutom je igrom nakon dva sata i 52 minute pobijedio Troickog sa 6:4, 4:6, 6:2, 6:3.

Đoković je, podsjetimo, nekoliko sati uoči meča odlučio da u petak neće biti na raspolaganju selektoru Bogdanu Obradoviću budući da ima problema s leđima, a uz to je još u ponedjeljak u New Yorku igrao finale US Opena u kojem je pobijedio Rafaela Nadala. Umjesto Đokovića je uskočio Troicki, 16. teniser ATP-ove liste, ali velika prednost u renkingu u petak protiv Nalbandiana nije došla do izražaja.

Na tvrdoj podlozi najveće beogradske dvorane Nalbandian je došao do četvrte pobjede u petom međusobnom susretu s Troickim i omogućio svojoj reprezentaciji da prvi dan zaključi barem s izjednačenim rezultatom.

Davis Cup, Svjetska grupa, polufinale:

Srbija – Argentina 0:1 Troicki – Nalbandian 4:6, 6:4, 2:6, 3:6

Španija – Francuska 2:0

Nadal – Gasquet 6:3, 6:0, 6:1 Ferrer – Simon 6:1, 6:4, 6:1