Tenis
0

Nalbandian bijesan na suca jer mu nije dozvolio provjeru

Totalsport
David Nalbandian
David Nalbandian
U vrlo neizvjesnom dvoboju na Australian Openu koji je s 10-8 u petom setu dobio John Isner, argentinski teniser David Nalbandian za poraz je okrivio suca zbog sporne situacije krajem meča.

Vrlo diskutabilna odluka glavnog suca, Francuza Kadera Nounija, potpuno je razbjesnila iskusnog Argentinca Davida Nalbandiana. Naime, pri rezultatu 8-8 u petom setu, kod break lopte Nalbandiana, na Isnerov prvi servis linijski sudac je zvao aut, međutim, Nouni je kao glavni sudac izmjenio odluku i priznao as servis.

Nalbandian je prišao mjestu gdje je loptica odkočila i zatražio provjeru putem hawk-eyea, međutim, glavni sudac je njegov zahtjev odbacio jer je prema njegovom tumačenju došao prekasno, premda u pravilima ne postoji propisani vremenski period u kojem je kod sumnje na ispravnost sudačke odluke potrebno zatražiti provjeru.

Nakon duže rasprave Nalbandian je bio prisiljen nastaviti meč kojeg je u kratkom vremenu nakon tog događaja izgubio.

"Tražio sam provjeru, a on me odbio. Tako nešto nisam doživio u svojoj karijeri. Mislim da taj sudac nema kvalitete potrebne da bi sudio mečeve ovog ranga. U to nema sumnje", izjavio je nakon susreta razočarani Nalbandian.