Tako se ne pobjeđuje
0

Nadal: Žao mi je Murrayja, ali četvrti set je bio gruba greška

Totalsport
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Rafael Nadal (Foto: AFP)
Španski teniser Rafael Nadal pomno je pratio drugi polufinalni par na Australian Open jer je u njemu čekao svog suparnika za nedjeljno finale. Dočekao je Novaka Đokovića, koji ga je "uništavao" tokom 2011. godine.

Pobijedio je, podsjetimo, Đoković sa 6-3, 3-6, 6-7(4), 6-1, 7-5 Murrayja i tako će imati šansu odbraniti prošlogodišnju titulu, no Nadal je težište svojih komentara u tom polufinalu stavio na Britanca.

"Žao mi je Murrayja, ali je u četvrtom setu grubo pogriješio. Ne može tako odigrati dio meča gdje je u tom trenutku vodio 2-1 u setovima. Break, izgubljeni gem, break... Prošlo je pet minuta, a on je gubio 3-0. Tako se ne pobjeđuje u finalima ili polufinalima Grand Slam turnira", rekao je Nadal i nastavio:

"Puno je puta Murray igrao u finalima ili polufinalima Grand Slama. Pet puta zaredom. Njegova kvaliteta nije upitna, sve je samo stvar glave. No, vjerujem u njega i mislim da može čak i do broja jedan na svijetu ove godine. Mislim da je on spreman za to", kao da mu je takav scenarij svojim riječima i poželio Nadal.