Nejasna povreda
15

Nadal zbog nove povrede otkazao nastup na ATP turniru u Acapulcu

Klix.ba
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafael Nadal otkazao je učešće na ATP turniru u Acapulcu gdje je u 1. kolu trebao igrati protiv sunarodnjaka Feliciana Lopeza zbog povrede kuka.

Nadal, koji je izgubio prvo mjesto na ATP listi, najavio je svoj povratak na teren, ali je dan pred meč 1. kola odgodio nastup u Meksiku i pitanje je kada će se vratiti na teren. Ono što je za njega možda i najteže je što još uvijek ne zna koja povreda ga muči.

"Teško je kada se zbog povrede povučeš s turnira. U ponedjeljak sam osjetio nešto tokom posljednjeg treninga, već u utorak sam otišao u bolnicu gdje sam napravio snimanje. Još imam neke tečnosti tako da moram uraditi neke testove kako bi znao šta se tačno dešava. Situacija je slična kao u Australiji i morat ću narednih nekoliko dana da se uvjerim šta se tačno događa. Nakon toga uradit ću sve da se što prije vratim na teren", istakao je Nadal.

Nadal je nakon toga istakao da ne može otkriti tačan datum povratka na teren te da ni on sam ne zna kada će to biti.

"U ovom trenutku je nemoguće reći i ocijeniti kada se vraćam na teren. Sada ne mogu kazati ni da li ću igrati na Indian Wellsu. Svakako želim biti spreman da igram, ali ne znam da li će to biti moguće", završio je Nadal.

Nadal je trenutno drugi igrač na ATP listi sa 9.760 bodova, dok je na prvom mjestu 36-godišnji Švicarac Roger Federer sa 10.105 bodova.