ATP Pariz
0

Nadal uništio Tsongine snove, Verdasco u finalu

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Španjolac Rafael Nadal pobijedio je u četvrtfinalu ATP turnira iz serije 1000 u Parizu domaćeg tenisera Jo-Wilfrieda Tsongu 7-5, 7-5 i tako okončao njegova nadanja oko plasmana na ATP finale, završni turnir osmorice najboljih tenisera svijeta koji se igra u Londonu.

Podsjetimo, Tsonga je za plasman u London trebao obraniti prošlogodišnji naslov iz Pariza, ali se Nadal pokazao nepremostivom preprekom u četvrtzavršnici i tako izravno učinio uslugu svom sunarodnjaku i prijatelju Fernandu Verdascu, koji je sada i matematički osigurao posljednje mjesto koje vodi na veliki ATP finale.

Tako se Verdasco priključio igračima koji su već ranije osigurali plasman u London, a to su Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, Andy Murray, Juan Martin del Potro, Andy Roddick i Nikolaj Davidenko.

Meč između Nadala i Tsonge trajao je jedan sat i 51 minutu, a francuski teniser za četvrti poraz u petom međusobnom meču protiv Španjolca može kriviti neiskorištene šanse. Bolje je otvorio meč, nošen domaćom publikom i čvrsto držao vlastiti servis, ali je u početnim gemovima na servis Nadala propustio previše (i u prvom i drugom setu).

Na kraju statistika kaže da nije iskoristio niti jednu od šest ukazanih break lopti, dok je Nadal iskoristio dvije od šest, po jednu u svakom setu.

Nadalov protivnik u polufinalu bit će Novak Đoković.

ATP Pariz, četvrtfinale:

Đoković (3) - Söderling (9) 6-4, 1-6, 6-3

Nadal (2) – Tsonga (8) 7-5, 7-5

Čilić (12) – Monfils (15)

Štepanek (13) – Del Potro (5)