U sjajnoj formi
17

Nadal: U jednom trenutku su mečevi protiv Đokovića na šljaci bili najveći izazov

Klix.ba
Nadal i Đoković (Foto: EPA-EFE)
Nadal i Đoković (Foto: EPA-EFE)
Španski teniser Rafale Nadal rekao je da su susreti protiv Novaka Đokovića u prošlosti na zemljanom terenu bili njegov najveći izazov, ali da za svakog tenisera najveći izazov treba biti meč koji slijedi.

Novinare je pred četvrtfinalni duel na ATP turniru u Madridu zanimalo ko je bio najveći izazov za Nadala na šljaci, a on je rekao da je to nekada bio Novak Đoković.

"Trenutno je Thiem moj najveći izazov na šljaci, jer s njim igram svoj naredni meč. Najopasniji rival je uvijek onaj s kojim se susrećete taj dan, a uz to, postoje igrači s kojima su vam mečevi uvijek teži. U jednom trenutku, mislim da je moj najveći izazov bio Novak Đoković", rekao je Nadal.

Nadal je pobjedom protiv Argentinca Diega Schwartzmana rezultatom 2:0 u setovima srušio 34 godine star rekord Johna McEnorea. Proslavljeni američki teniser je 1984. godine osvojio 49 setova zaredom, a Nadalova serija stigla je do 48 osvojenih setova u nizu na zemljanoj podlozi, a pobjedom protiv Schwartzmana stigao je do 50 osvojenih setova.

Nadal će u četvrtfinalu ATP turnira u Madridu igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema, a meč se igra u petak od 17:00 sati.