Nova povreda
35

Nadal: Tužan sam i razočaran, ovo je težak trenutak za mene

Klix.ba
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE)
Španac Rafael Nadal predao je meč četvrtfinala Australian Opena protiv Hrvata Marina Čilića u petom setu, a nakon susreta bio je izuzetno tužan i razočaran zbog odustajanja od prvog Grand Slama u novoj sezoni.

Nadal je istakao da još uvijek ne zna koji je stepen povrede, a dodao je i to da je Čilić odigrao sjajan meč. Podsjećamo, Nadal je zbog bolova predao meč kod rezultata 2:2, po setovima 3:6, 6:3, 6:7, 6:2, 2:0.

"Teško je sada pričati o čemu se radi, odnosno o kojem mišiću je riječ. Ovakav tip povrede je takav da i ja moram sačekati nekoliko sati, a zvanična informacija trebala bi biti poznata u narednim danima. Ne radi se o kuku, ali sam osjetio bol visoko u nozi. Radio sam naporno da bih bio ovdje, uradio sam sve što je bilo potrebno kako bih bio spreman, a povrijedio sam se u meču u kojem sam mogao i izgubiti, ali i doći do pobjede. Iskreno, moram reći da je i Marin igrao dobro", rekao je Nadal, a nakon toga nastavio:

"U četvrtom setu sam nakon jednog udarca osjetio nešto. Shvatio sam da se nešto dogodilo, ali nisam znao koliko je zapravo loše. Ovo je razočaravajuće za mene. Težak momenat. Nije ovo prva dobra prilika koju sam propustio, ali sam optimista. Želim misliti pozitivno, ali danas sam propustio priliku da se plasiram u polufinale i da se borim za važnu titulu. Na ovom turniru mi se ovakve stvari često događaju i teško mi je prihvatiti to", završio je trenutno prvi igrač svijeta.

Čilić će u polufinalu igrati protiv Kylea Edmunda koji je poslije četiri seta pobijedio Grigora Dimitrova.