Roland Garros
9

Nadal rutinski u tri seta savladao Marterera i plasirao se u četvrtfinale

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Prvi teniser svijeta Rafael Nadal savladao je Nijemca Maximiliana Marterera (70. ATP) rezultatom 3:0 u setovima (6:3; 6:2; 7:6) u susretu osmine finala Roland Garrosa, čime je izborio plasman u četvrtfinale ovog Grand Slama.

Njemački teniser bolje je otvorio susret i već u prvom gemu napravio je break kojim je stigao u prednost od 2:0, ali Nadal u četvrtom i šestom gemu pravi dva uzastopna breaka, stiže do vodstva od 5:2, a onda sigurnom igrom na svoj servis dolazi do vodstva od 1:0 u setovima.

Za razliku od prvog, Nadal je u drugom setu odmah na početku napravio break, a onda u sedmom gemu pri vodstvu od 4:2 pravi novi break i sa sigurnih 6:2 u gemovima dolazi do prednosti od 2:0 u setovima.

Treći set donio je puno više neizvjesnosti nego prva dva, a oba tenisera napravila su po jedan break u četvrtom i petom gemu pa je pobjednik odlučen tek nakon tie-breaka. Nadal je opet ubacio u brzinu više i bez većih problema dolazi do trećeg osvojenog seta, odnosno pobjede i plasmana u četvrtfinale.

Nadal će u četvrtfinalu Roland Garrosa igrati protiv Argentinca Diega Sebastiana Schwartzmana (12. ATP).