Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakva smo drzava,dobro je da smo i na 239-tom mjestu.Bravo Delicu :) Al ako nista,balkanci smo,mozemo se ponositi i Noletom koji je dokazao kako balkan nije rupa u kojoj nista ne moze uspjeti
Damir je pobjdnik turnira u Brckom 18bodova. Tih 18 bodova nije uslo u trenutni ranking.
A otkud onda pjesma.....\'\'....i opanci, po tome se znaju Srbijanci\'\'??
Meša je rekao da je Srbin a ne Srbijanac jer nije rođen u Srbiji.
Zdravo, Srbin - pripadnik etničke grupe Slavena Srbijanac - državljanin Srbije Pravoslavni hrišćanin - pripadnik te vjere Većina građana Srbije i Republike Srpske su Srbi. Većina Srba je pravoslavne hrišćanske orijentacije. Međutim, može biti Srbijanac čovjek koji je rođen u Bosni kao musliman i kao državljanin Bosne, a naknadno je dobio državljanstvo Srbije i postao Srbijanac. Međutim, taj čovjek Srbin ne može ( osim ako se, kao što je kod nas slučaj, ne deklariše naknadno kao Srbin u slučaju da je otkrio da ima srpske korijene) biti. Može i Srbin, etnički, biti musliman, ako prihvati ili pređe na Islam. Uglavnom, bitno je razlikovati državljanstvo, naciju i vjeru, jer jedna osoba može imati bilo koji miks od ove tri kateogrije. Laku noć.
Svako na zemaljskoj kugli ko počini genocid je srbin !!!
Srbin
ako je tako, sta je po tebi Mesa Selimovic?
Ha, ha, ha najbolji se nalazi na 239. mestu!!! Kakav blam pisati o njemu!
Srbin je samo pravoslavac. Može biti i u Bosni, Hrvatskoj ili bilo gdje ali je Srbin. Srbijanac je stanovnik Srbije bilo koje vjere koji živi ili je porijeklom iz Srbije.
e jest napredovo u pm... pa dobro ce.to mu bjezi samo 10708
malo i ti mudrujes, naravno da mozes biti bosnjak srbijanac, kao sto mozes biti srbin bosanac, ili bosnjak crnogorac, ili mađar srbijanac
@Eko Misli se valjda na nacionalnu pripadnost, srbijanac je nole koliko su i one sandžaklije, a to vazi za svakoga sa srbijanskim pasošem! Kako ćeš biti Bošnjak ili Hrvat sa srbijanskim pasošem!? NE MOŽEŠ BITI! Srbijanac si, e sad koje si vjeroispovijesti, to je (ili bi barem trebalo da bude) sasvim druga (privatna - NEBITNA) stvar! To što oni zatucani četalji žele da izjednače nacionalnu pripadnost sa vjerom i tu propagandu na sve strane šire jeste njihov problem! Svako ko je normalan će UVIJEK staviti svoju zemlju ispred svega!
Možete vi u tom portalu misliti šta hoćete, vi na silu trpate u usta naziv koji nije korektan. Taj narod se zovu Srbi, a ne Srbijanci i Novak je Srbin a ne Srbijanac. Uostalom pitajte ga!! A vas može sram da bude što to radite, objavljujete takve gluposti, bilo bi dobro da ima neko i vas korigovati!
Valjda se kaže Srbin, a ne Srbijanac!
1740 sa tendencijom smanjivanja ;)